Termékek
Minták
Célcsoportok
Írjon nekünk!
Szitanyomás
Általában jó minőségű textiltermékeknél alkalmazott emblémázási eljárás, amely minőségi és stílusos benyomást kelt. Alkalmazható pólókra, sapkákra, pulóverekre, törölközőkre és egyéb szabvány anyagokra is. Elonye az alacsony elokészítési költség, tartósság. Kis tételeknél nem kerül többe, mint a szitanyomás, mégis drágább, exkluzívabb hatást kelt. A hímzésminta több színt is tartalmazhat, a gyártás során ez nem jelent plusz költséget. A hímzés során a különböző öltéstípusok, kitöltések különleges textúrát adnak az emblémának. A hímzett termék mosható, a mosási utasításokat betartva a hímző cérnák megorzik színüket.

Hátránya, hogy nagyméretű minták hímzése az öltések száma és az eltöltött idő miatt drágább, ilyenkor inkább rátétes hímzést alkalmazunk. Könnyű-vékony anyagokra csak korlátozottan alkalmazható.


Hímzés során a különböző alakzatok, betűk a mintától és anyagtól függően dekoratív öltés típusokkal vannak kitöltve. Az öltések irányát és típusát változtatva érdekes textúrát adhatunk az emblémának. Különleges cérnafajták használatával még szebb eredmény érhet el.

Rátétes hímzés. Nagyobb felületek (pl. zászlók) hímzésekor egyes felületeket egy rátét anyaggal befedve különleges hatásokat érhetünk el. A terméktől, anyagtól függően a rátétanyag lehet selyem, de akár könnyű bőr is. Az anyagokat kombinálva a hímzéssel nagyméretű és különleges minták készülhetnek. A képen a kiskunfélegyházai Református Templom számára fehér selyem alapra készült zászló részletei láthatóak. Szent István ruhája arany, Mária palástja kék rátét selyem, amiken további hímzések hozzák elő a részleteket.

Költségek:
Egyszeri költség a mintakészítés. A kapott kép alapján a mintakészítő szoftverrel elkészítjük a logót. Mivel a hímzés során a logó részei különböző paraméterekkel (öltéssűrűség, szálirány, alátöltés) vannak hímezve és egyedi módon takarják egymást, nincs olyan módszer, ami egy képből automatikusan elfogadható minőségű hímzésmintát tudna csinálni. A mintakészítés díját akkor számítjuk fel, ha kis darabszámú megrendelés esetén összetett mintát kell digitalizálni. Az elkészült mintát megőrizzük adatbázisunkban, az későbbi rendelések során felhasználható. A hímzés díját darabszámtól, a minta nagyságától és az esetleges különleges igényektől függően számítjuk ki. Konkrét megrendelés esetén árajánlatot teszünk.